CİMER’e şikayet eden kişinin kimliği açıklanır mı?
CİMER bu bilgileri üçüncü kişiler veya kurumlarla paylaşmaz. Gizliliğin sağlanması amacıyla şikayet konusu olan kişi veya kurumun şikayetçinin kimlik bilgilerine erişimi yoktur.
CİMER şikayetini kimler görebilir?
KİŞİSEL VERİLERİM CİMER’DE KORUNUYOR MU? Aynı şekilde 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’na göre kişinin özel hayatı ve bilgileri korunmaktadır. Kamu kurumları, başvuru sahiplerinin kimlik, iletişim bilgileri ve dilekçelerini yetkili kişiler dışındaki kişilere açıklamamaktadır.
Cimere şikayet ettiğim kişi beni bulabilir mi?
CİMER’e yöneltilen bilgi ve belgeler (kimlik ve iletişim bilgilerinin açık veya gizli olması fark etmeksizin) yetkisiz kişi veya makamlarla paylaşılmayacaktır.
CİMER şikayeti asılsız çıkarsa ne olur?
CIMER şikayetleri gibi şikayetler, şikayetin asılsız olması durumunda şikayetçiye karşı kamu davası açılabileceğini belirtmelidir. Aslında kamu davası açılmalıdır.
Cimere isimsiz şikayet olur mu?
BİMER ve CİMER gibi idari itiraz mercilerine kimlik bilgilerinizi paylaşmadan başvuruda bulunmanız mümkün değildir.
İhbar eden kişi bulunur mu?
Tüm raporların gerçek olarak kabul edildiği POLİS İHBAR HATTI 155’e gelen rapor sisteme aktarılır ve gelen tüm raporlar belirli bir gizlilik seviyesiyle kaydedilir ve raporu yapan vatandaşın kimliği asla başkasına açıklanmaz. Polis İHBAR HATTI 155’e gerekli tüm bilgileri vermek, kanıt sağlamak ve işlemi tamamlamak…
CİMER’e yazılan yazıları kim okuyor?
13 Başvurumu kim okur? Başvuru sahibi tarafından başvuru sürecinde doğrudan kamu kurumuna gönderilen başvurular, başvurunun gönderildiği kurumun CİMER personeli tarafından okunur.
Cimerden ceza gelir mi?
Danıştay’ın BİMER veya CİMER’e başvuran memurlara disiplin cezası verilemeyeceğine ilişkin kararı Bilgi edinme başvurularında herkese yönelik, memur olsun veya olmasın, bir başvuru süreci düzenlendiği için üst makamlara başvuran memura, görevini zayıflattığı gerekçesiyle ceza verilemez.
CİMER şikayetinde isim nasıl gizlenir?
Şikayet başvurularında kimlik ve iletişim bilgileri gizlenemez. Bildirim türü seçilerek kimlik ve iletişim bilgileri gizlenen ancak konusu itibarıyla şikayet türü kapsamına giren başvurular, İletişim Başkanlığı CİMER kullanıcıları tarafından şikayet türüne dönüştürülerek işleme alınır.
Hakkımda şikayet var mı nasıl öğrenirim?
Hakkınızda bir soruşturma yürütülüp yürütülmediğini sorumlu savcılıktan öğrenebilirsiniz. Alternatif olarak, tanık olarak çağrıldığınızda veya size bildirim yapıldığında soruşturma hakkında bilgilendirilebilirsiniz. İşlemleri bir avukat yardımıyla yürütmenizin sizin için yararlı olacağına inanıyoruz.
Cimere verilen şikayet geri çekilir mi?
CIMER başvurumu nasıl iptal edebilirim? e-Devlet Kapısı üzerinden CİMER’e yapılan başvurular için iptal hizmeti bulunmamaktadır. Belirttiğiniz sorunla ilgili olarak 150 numaralı CİMER Çağrı Merkezi ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.
CİMER hangi şikayetlere bakar?
Millet ile devlet arasında güçlü bir iletişim köprüsü oluşturma amacıyla kurulan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), vatandaşlarımızın dilekçe ve bilgi edinme hakkı başta olmak üzere, devlet politikalarıyla ilgili her konuda görüşlerini ifade edebilecekleri kapsamlı bir hizmet sunuyor.
Cimerden şikayet alınca ne olur?
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne şikâyet şeklinde yapılan başvurularda, CİMER personeli gerekli gördüğü takdirde başvurucunun yararına kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilir. Bu durumda başvurucunun kimlik ve iletişim bilgileri gizli olarak işlenecek ve kesinleştirilecektir.
Hakkımda şikayet varsa ne olur?
Hakkınızda bir şikayette bulunulduysa, soruşturma şikayetçinin polis karakoluna veya savcılığa gidip şikayetçi olarak ifade vermesiyle başlar. Soruşturmayı yürüten kolluk kuvvetleri daha sonra savcılık adına ifadenizi alır.
CİMER şikayet hakkı ne kadar?
CİMER için başvuru kapsamı 3000 karakterle sınırlıdır. Bu konudaki başvurunuz 3000 karakteri aşarsa, başvurunuzun geri kalanını yeni bir başvuruyla tekrar gönderebilirsiniz.
CİMER’e yazılan şikayetlerde isim verilir mi?
CIMER’e iletilen şikayetlerde şikayetçinin adı ve soyadı yer almaz. Bunun yerine şikayetçiye bir şikayet numarası verilir.
CİMER’e şikayet ettikten sonra ne olur?
Şikayet niteliğindeki başvurularda, CIMER personeli gerekli görürse başvurucunun yararına kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilir. Bu durumda başvurucunun kimlik ve iletişim bilgileri gizli olarak işlenecek ve kesinleştirilecektir.
Hakkımda şikayet var mı nasıl öğrenirim?
Hakkınızda bir soruşturma yürütülüp yürütülmediğini sorumlu savcılıktan öğrenebilirsiniz. Alternatif olarak, tanık olarak çağrıldığınızda veya size bildirim yapıldığında soruşturma hakkında bilgilendirilebilirsiniz. İşlemleri bir avukat yardımıyla yürütmenizin sizin için yararlı olacağına inanıyoruz.
CİMER ceza verir mi?
DMK m. 125) ÖZET Bilgi edinme başvuruları, kamu görevlisi olsun veya olmasın herkes açısından başvuru usulüne tabi olduğundan, üst makamlara başvuran kamu görevlisine rütbe atladığı gerekçesiyle ceza verilemez.